Brandblusser

Brandblusser keuren

 

Een brandblusser kan niet tegelijkertijd een grotere brand blussen. Een brandblusser is ontworpen om een kleine brand te blussen. Een brandblusser die groter is dan de sproeikop met het empanel zal een grotere brand niet blussen.

Hoeveel kost het om een brandblusser te kopen?

Brandblussers worden verkocht in het gerechtsdossier. De kosten variƫren met uw gebied. Er zijn de kosten van het model van de brandblusser. De andere kosten zijn de duurzaamheid, de beschikbaarheid, het onderhoud, en de verkorte of verlengde levensduur.

Hoewel u volgens uw arbeidswetgeving verplicht bent voor een brandblusser te betalen, weet u niet wat uw werkelijke kosten zullen zijn. Het verlengen van de levensduur van een brandblusser of het verlengen van de garantie kost geld.

Brandblussers zijn niet goedkoop in aanschaf. Bovendien is het mogelijk dat de BHV in een bepaalde stad geen agent heeft die het juiste model van een brandblusser of de beschikbaarheid ervan kan aanbevelen.

U moet goed kijken naar een winkel die brandblussers aanbiedt om te bepalen welke specifieke modellen van brandblussers zij aanbieden. Als u geen plaatselijke BHV-er in uw omgeving hebt, dan moet men de plaatselijke Sears, Walmart, Kmart, en een winkel zoals Dollar general controleren. Zij bieden allen gewone modellen van de brandblussers aan en dit is een belangrijke plaats om te controleren voor het bezit van een brandblusser. Wanneer u naar de afhaalservice gaat, bel dan de winkel die een afhaalservice heeft. Zoek een winkel die een afhaalaansluiting heeft en laat vervolgens een BHV’er uw vertegenwoordiger bij die afhaalaansluiting ophalen. Op die manier kunt u ervoor zorgen dat er altijd een BHV-er aanwezig is als u een brandblusser koopt. U weet dan zeker dat het product op voorraad is en dat het up to date is.

Moeten er verklaringen van afstand worden getekend?

Nee, die zijn er niet. U bent niet verplicht een verklaring van afstand te ondertekenen om een brandblusser of een uitbreiding van de garantie op uw voertuig te laten bevestigen.