De gevaren van het gebruik van de Schock knop

AED online bestellen

 

druk op de “shock” knop wanneer u vaststelt dat de patiënt een hartstilstand heeft.

Het grootste gevaar van het gebruik van de AED is dat je misschien niet kunt zien of er een schok komt. Dit betekent dat het weken kan duren voordat het slachtoffer weer in staat is bewust te ademen. Als de defibrillatie onmiddellijk wordt toegediend, is de kans groot dat het slachtoffer het overleeft. Als een schok wordt toegediend, is de kans veel groter dat hij hersenletsel veroorzaakt.

Niemand weet waarom sommige mensen in staat zijn een hartstilstand te overleven en anderen er middenin overlijden. Artsen proberen nog steeds de antwoorden te vinden. Het zal misschien nooit helemaal duidelijk worden waarom sommige mensen herstellen en anderen aan een hartstilstand overlijden.

In de Verenigde Staten sterven jaarlijks naar schatting zo’n 700.000 mensen aan een hartstilstand. De laatste jaren is het gebruik van AED’s sterk toegenomen, vooral onder werknemers van restaurants en andere bedrijven. Toch blijft het percentage sterfgevallen gelijk.

Sommige verzekeringsmaatschappijen weigeren nog steeds de vliegtickets en andere kosten van mensen te betalen terwijl zij wachten op een verklaring van hartstilstand. Dit betekent dat zij de kosten nu uit eigen zak moeten betalen. Dit is oneerlijk tegenover de slachtoffers en de werkgevers. Het is geen beleid dat ooit zal worden ingevoerd.

Werkgevers zijn gaan beseffen dat het beschikbaar hebben van een defibrillator waardevol is. Zij hebben zich gerealiseerd dat zij een groter risico vormen dan de persoon die de defibrillator nodig heeft om hem uit zijn hartstilstand te halen. Daarom beginnen sommige bedrijven te eisen dat elke werknemer een defibrillator op het werk heeft. Op die manier kunnen zij maatregelen nemen om zichzelf en andere werknemers in de toekomst te beschermen tegen een hartstilstand.