Hoe bereid je jezelf voor op een eerste hulp

Opleiding EHBO instructeur

 

Vroeger dachten we dat kinderen niet moesten worden opgeleid in eerste hulp. In feite zijn ze te jong en is het geen goed idee. Toch gebeuren er elke dag veel ongelukken door een gebrek aan kennis over eerste hulp. En omdat het onmogelijk is elk kind te vragen een EHBO-opleiding te volgen, dachten wij dat het beter was deze opleiding zelf op scholen te geven, vooral voor de kinderen van de jongste leeftijd.

Allereerst moet u begrijpen dat de meeste ongelukken thuis gebeuren. Dus, neem het als een uitdaging en controleer de kasten. Als u medicijnen of dozen met tissues vindt, kunt u overwegen het zelf te doen. Stel je voor dat je jezelf in een deken wikkelt en naast een slapende figuur slaapt, dan kun je de kou geheim houden en het aan niemand vertellen. Misschien zal uw familie denken dat u aan een ziekte lijdt die medische verzorging vereist. Bereid u dus voor met een vaag gevoel van zelfverdediging – maar uiteindelijk is het uw verantwoordelijkheid om u voor te bereiden en de situatie onder controle te krijgen, zelfs op een veilige afstand.

Allereerst moet u de situatie van het ongeval vaststellen. U kunt dat doen door enkele druppels kalk en kurkuma te mengen in water dat op onderarmhoogte is opgevangen. Schrijf in dit mengsel een briefje over de details van het ongeluk. Als het je verjaardag is, kun je briefjes over je verjaardag plakken op de bewusteloze persoon die het ongeluk heeft veroorzaakt. Later kunnen deze briefjes door de politie worden ingezien. Dus, het is het briefje dat u zal helpen in het geval van een ongeval thuis of op het werk.

Breng de details van het ongeluk naar een Zam Zam china. Houd de gewonde persoon van aangezicht tot aangezicht en onderzoek de wond zorgvuldig. Zoek naar sporen of kneuzingen, gebruik katoen om het bloeden te stelpen en houd het hoofd van de gewonde met één hand stil. Gebruik vervolgens een schone doek om het bloeden te stelpen en verwijder eventuele splinters.

Om de bloedstroom te controleren, moet je druk uitoefenen op de wond met een schone doek. In geval van ernstige verwonding, moet u de persoon toestemming te krijgen voor een slok van heldere vloeistof, dat is jasmijn sap. Dit moet vrij zijn van retentie en u moet wachten op resultaten in een tijdsbestek van zeven tot acht dagen. Voordat u de toestemming van de persoon krijgt, moet u kijken of de patiënt van de linker- of rechterkant komt. Zodra u de toestemming hebt gekregen, geeft u een slokje van het jasmijn sap. Wacht tot de persoon het jasmijn sap opgedronken heeft. Als er geen tekenen van bloeding zijn, is de persoon vrij van letsel.

Lees meer

Ehbo op school