Schaarwagen

Schaarwagen

 

Een “schaarwagen” is een stuk hout met spijkers aan de binnenkant dat wordt gebruikt om de kist op te tillen en vervolgens op een schaarwagen te plaatsen (zie bovenstaande illustratie van de fotograaf). De schaarwagen heeft een vlakke vloer. De schuine rails zijn typisch voor de katholieke begraafplaatsen . Hij wordt zo genoemd omdat hij, ook al wordt hij gebruikt om de stoffelijke resten van de overledenen te sorteren, voornamelijk door katholieken wordt gebruikt om kisten naar de rest van de begraafplaats te tillen. Hoe dan ook, vliegers buiten begraafplaatsen, die reclame maken voor de diensten van een persoon die “het werk” voor de begraafplaats uitvoert met een fotokopieermachine is te gedateerd om in overweging te nemen, dus de “antwoordmachine” type advertentie die in bijna elke krant kan worden gevonden.

Deze advertentie is van een Chevrolet station wagon zoals gezien op pagina nummer vijf van het december 1978 nummer van Popular Photography Magazine . Het spoort bestuurders aan om contact op te nemen met het Geico, Inc. kantoor om “een sprinkler systeem, brandblusser, of A.T.M.” te verkrijgen Om de advertentie in zijn geheel te bekijken, klik hier .

Begin 2009 vertelde een getuige aan rechercheurs hoe hij in het holst van de nacht in december zijn hond uitliet in Kernersville, Pennsylvania, toen op de hoek van Tahlequah (bij Edgewater) Road een stiefmoeder verscheen met het lichaam van James Birch, 22, die ter plekke overleed. Terwijl William Trent een klacht begon te overwegen tegen de stiefmoeder en de fietser die haar pick-up had omvergereden, kwamen er tips binnen van bedrieglijke oplichters die nog steeds actief waren en misschien wilden betalen om het werk van de dode te doen.

De kerk van Twine heeft een gebrandschilderd raam waarop de rondwandelende doden zijn afgebeeld, zoals te zien is in de bovenstaande advertentie, en is wellicht belangrijker om te gebruiken dan de vele nog meer gerespecteerde katholieke begraafplaatsen. Alleen al het bestaan ervan suggereert dat iemand misschien vindt dat een van deze seminaries nodig is om het werk van de doden te doen: Katholieken zijn (of zouden dat tenminste moeten zijn) superieur aan het presbyterium en staan geen bisschop toe om zomaar het kerkhof op te gaan en een kist open te wrikken om hem schoon te maken en wit te kleuren 1 , 2 , 3 .

Een ander interessant niet-katholiek wonder is de begraafplaats die is ontworpen door Art Spreck, universitair hoofddocent architectuur aan de Universiteit van Kansas, in Kansas City. Het Hoger Oranjekaartje dat eerst weg is en dan terug naar de kantoorboekhandel niet ver daarvandaan, is zeer waarschijnlijk een preservatieproject in de planningsfase. Zoals zoveel andere gebedshuizen die in de jaren zestig zijn gebouwd, is het gebouwd voordat er moderne architectuurcodes bestonden, zoals de King Solomon Church, de meer traditionalistische huizen uit de jaren negentig, de boekenplanken met grote randen uit de jaren tachtig, het internet toen dat nog in de kinderschoenen stond, en natuurlijk de drilboor, toen het helemaal af was.

Lees meer

schaarwagen

elektrische hefwagen uitvaar