Voetreflex massage

Voetreflex Utrecht

 

De voetreflexmassage functioneert op verschillende niveaus.

Het eerste teken van een voetreflexmassage is dat de voeten normaal gesproken droog aanvoelen na de massage. Meestal komt dit doordat de voeten gewend zijn geraakt aan okselzweten, wat alleen in de zomer voorkomt. Omdat okselzweten een zomergewoonte is geworden, zullen de voeten te weinig vocht hebben wanneer een voetreflexmassage wordt uitgevoerd. Aan de andere kant, omdat voetreflexmassages vochtverlies uit het lichaam voorkomen, kan okselzweten iets worden dat optreedt wanneer een persoon aanzienlijk overgewicht heeft, wanneer de zweetklieren actief zijn of wanneer er sprake is van opvliegers.

Het tweede functieniveau van een voetreflexmassage is dat een fijne naald in de voeten wordt ingebracht, waarna een langzaam en soepel bewegende druk zal worden uitgeoefend. Deze druk lijkt op die van een marionet, en wordt zo uitgeoefend dat de marionet geen aanraking registreert. Dit wordt gedaan op een eminentie van de voet, en de druk zal in het midden van de voet gevoeld worden als een middelpunt. Dit kan gevoeld worden of de voet gesloten of open is. Wanneer de vingertoppen elkaar raken, treedt een ontspannend gevoel op, en dit kan in het midden van de voet in meer of mindere mate worden gevoeld, afhankelijk van de druk. Het masseren van het midden van de voet zal dezelfde effecten hebben als het masseren van het midden van de hand.

Bij het derde drukniveau, bij het uitvoeren van een voetreflexmassage, gaat de patiënt op zijn rug liggen en legt hij zijn voeten op een klein badje met koel water. De massage wordt uitgevoerd in een cirkelvormige beweging, waarbij alle delen van de voet worden gemasseerd, inclusief de hiel. Hierdoor worden ook strakke en gespannen spieren in de voeten, benen en onderrug ontlast. In combinatie met de verhoogde bloeddoorstroming als gevolg van de massage, zullen de ontspannen spieren van de voeten gemakkelijker te houden zijn. Dit zal de pijn verlichten die wordt veroorzaakt door overmatig zweten en de pijn in de voeten verminderen die wordt veroorzaakt door te veel slijtage.

De voetreflexmassage heeft heilzame eigenschappen, en kan ook worden gebruikt om een schimmelinfectie te behandelen of om gist uit de vaginalen te helpen verwijderen. Het heeft ook een analgetische (pijn) verminderende werking, evenals een antibacteriële werking. Bij het masseren van de voet zullen de kromme delen van de voeten worden aangespannen. Wanneer de voeten rechtgezet zijn, zullen de spieren ontlast worden van het materiaal dat de druk kan doen opbouwen, en zullen ze op hun beurt ontlast worden. Er zal een vermindering van de pijn zijn, een verbetering van de functie en een toename van de mobiliteit. Wanneer al deze dingen top zijn, zult u zich zekerder voelen wanneer het aankomt op het dragen van sandalen, slippers of ander schoeisel. En dat is nog maar het effect van een voetreflexmassage.

Als je een persoon bent die met zijn voeten leeft, of voeten hebt die geïnfecteerd zijn geraakt, moet je naar een voetreflexologiesessie gaan, omdat de massage de voeten en de voeten alleen zal reinigen van al het vuil, de bacteriën en de weefseltoxines die zich ophopen.

Lees meer

Reiki