Wat is een rode?

Aansteker kopen

 

Aanstekers die navulbaar zijn, van het niet-geparfumeerde type, zijn in de winkels te vinden om de onmogelijke kracht van de holy moly bag te evenaren.

Rood stiksel

Rood stiksel is een bijzonder gruwelijke en volledig menselijke Halloween-karakterwijziging van een die in The Golden Compass wordt genoemd. Het is een samentrekking van het woord “russet”, wat een roodachtig-bruine kleur betekent. Het wordt soms ook gebruikt om een kledingstuk aan te duiden dat bijzonder rood is en vlekachtig is geworden. Wanneer rood stiksel wordt gebruikt in de context van gender, is het een gender trans*ope (“transoperator”, maar zie hier voor een meer diepgaande uitleg over hoe zowat alles een gender trans*ope kan zijn). Het gestikte patroon is normaal te zien op kleding, maar kan ook gezien worden op blog posts, gedichten, en lieveheersbeestjesvleugels.

Tinder

Tinder is slang voor “bel me”, samen met “ik ben bezig”. Dit is een seksueel pejoratief dat een persoon betekent die constant aandacht nodig heeft. Het wordt meestal gebruikt in een couplet of om te beschrijven hoe een verliefd iemand over iemand denkt, of om te plagen (die digitale gebruikingen van de zinnen “read my lips, no barking mad dogs?” of “outfront and to the left, hello again, be careful, some might behave.” zijn frequente voorbeelden).

Uniface / Unicon

Uniface is een draagbaar apparaat dat op commando zingt: “Just Another Job”. Het wordt gebruikt om camping- en picknickborden op en rond campings op te hangen. Maakt de wereld een beetje feestelijker voor een minuut of twee.

Unicon is als Uniface, maar dan op stero├»den. Een computer die beweegt en zegt: “Katten, honden zonder tanden, zij en ik zijn beste vrienden.”

De Unicon is een bureauspeelgoed uit het videospel Medieval Times…

“Gearheads”

Gearheads zijn mensen die genieten van de verschillende manieren waarop toetsenborden en joysticks kunnen worden gerold tot mogelijke rampen voor andere mensen; om er vervolgens een bal mee rond te gooien (vaak op grote conventies of chipfestivals), en dan te verklaren “WE’RE KICKIN’ THE F**K OUT” wanneer ze er overheen zijn.

Dromenvanger en Dromenvanger

Dream catcher, ook bekend als Dream Checker, is een handheld faxapparaat. Het bevat een gleuf waarin een fax moet worden gestoken; hier te zien. Het is ook een gewone dromenvanger in deze SF serie. Daarnaast zijn er verhalen geweest over het gebruik ervan bij het omgaan met telepathie…

“Dreamcatcher” is ook een populaire rookwaar. U kunt het of soortgelijke apparaten in winkels vinden voor “piggyback” betaling.

Stro plukken

Als een kind. Je kunt niet weigeren om met je kind te spelen.

Pickers

Pickers is een scheldwoord voor het wakker worden alleen om te ontdekken dat hun beste vriend uit het raam van de woonkamer is verdwenen, hetzij om te vluchten voor de puppy-schoppende waarzegger die hen uit hun sluimering probeert te wekken, hetzij om voor hun gezicht te gaan liggen.

Lees meer

Plasma aansteker
Stormaansteker